Mijn zoon Ton beoefent sinds zijn 17e de Snookersport. En als trotse moeder kan ik zeggen dat hij een aardig potje mee kan ballen. Zo doet hij alle jaren mee met de Nederlandse kampioenschappen, en eindigt meestal bij de laatste 16. Op dit moment speelt hij mee in de Dutch Snooker Ranking. En doet dat niet onverdienstelijk . In teamverband komt hij uit voor Purmerend 1, die in de eredivisie speelt. Hij heeft sinds een jaar of 2 zijn droom verwezenlijkt, en heeft zijn eigen wedstrijdtafel op zolder. Hiervoor was een grondige verbouwing nodig, want zo'n tafel heeft nogal wat gewicht. Er zijn dan ook extra stalen steunbalken geplaatst.

          

De tafel in opbouw.

Het resultaat.

Om de standen en het nieuws te bekijken klik op de banner van de KNBB.

naar knbbsite

Op 14 april 2006 is het hoofdtoernooi weer losgebarsten om het Nederlands kampioenschap. Deze dag werd begonnen met de koppels. Ton trad deze keer in het strijdperk samen met Lennon Starkey. Het resultaat mag er wezen. Paasmaandag treden zij aan in de finale tegen Richard van Leeuwen/Mark Stuten.

De weg naar de finale hier

En natuurlijk  duimt moeders voor de overwinning. Toi toi toi

- - - -  - - -- - - - - - - - - - -

15 april 2006, de start van de heren. Ook deze dag wist Ton de concentratie en het goede spel te behouden, en na 4 gewonnen partijen de kwartfinales te bereiken.  Morgen dus weer een hele spannende dag. Hier de weg naar de kwartfinale.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

16 april 2006

Na weer een spannende dag is het dan toch gelukt. De finale is bereikt. Wat betekent, dat er morgen 2 finales moeten worden gespeeld. Ik geloof dat dat uniek te noemen is. Maar hoe de uitslag ook zal zijn. Ik ben nu al apetrots op deze prestatie. Hier de weg naar de finale, en voor het verdere verslag kun je terecht op de site van de KNBB hierboven de link.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

17 april 2006 Het was een behoorlijk spannende dag. Om 10:00 uur werd begonnen met de finale voor de koppels. En ja hoor het is gelukt 3-1 Ton en Lennon hebben de beker . Van Harte Proficiat jongens. Een geweldige prestatie.

Om 13:00 dan de finale van de heren. Rolf tegen Ton. Helaas had Ton waarschijnlijk zijn kruid in de ochtend al verschoten. Na een 4-1 achterstand, kwam hij nog terug tot 4-2, maar moest het toch afleggen tegen Rolf, en verloor de finale met 5-2. Desalnietemin een geweldige prestatie, en gaat dit jaar als runner up door het leven.